!!..find me here on this link..!!!

hari bersejarah bersempena hari jadi ayah tersayang..!!! saya sayang ayah...





















pada tanggal 30/09/09..
merupakan hari jadi ayah tersayang...
pada tanggal yang sama sebuah pertandingan pidato telah dijalankan di UDMK..
aku masuk pertandingan tersebut dan memenangi tempat ketiga bagi peringkat daerah kinta utara..
SYUKUR ALHAMDULILLAH..!!!
bayangkan laa..
aku tak pernah take part pon benda2 cam ni kat skolah lu..
melainkan SPORT..SPORT..SPORT.. asyik ke padang je kejenye sehingga ke peringkat mewakili negeri dan berjaya mendapat tempat ke-3 pada kejohanan sofbol perempuan negeri perak..
ALHAMDULILLAH..!!!

dengan perasaan yang amat takut untuk masuk pertandingan tersebut, hati ini selalu bertanya "kenapa aku yang kene masuk takde org lain ke, aku tak mampu nak buat mende nih.."
bayangkan laa da la pidato bahasa inggeris pulak tu..
like my english is good... GILAAA..!!!!
da la pidato lam BM pon tak pernah nikan pulak tetibe ENGLISH..
uish ketaq lutut dibuatnye...
jantung ni berdegup bagaikan taufan melanda..
MMG KERJA GILA..!!!
sebab aku kene hafal script masa hari raya..
org nak raya tapi aku tak raya2..
asyik dok umah hafal script n asal g umah sedare telinga ni da selalu kene sumbat ngan earphone sebab aku record lam handphone..
tiap2 ari aku pasang..
bayangkanlaa time nak tido pon aku pasang..
haaa PUNYA LAA TAKUT...
mana taknye pidato dalam bahasa inggeris..
uish...
dah la ENGLISH aku tunggang langgang ngan grammar sume lari...
vocab lak entah betul entah tidak..
ahahaha lawak sangat bila ingat mende tu sume balik..

tapi setelah di "chosen" oleh teacher aku tak leyh nak wat pape, aku da tolak da tawaran tu pada mulanya. tapi teacher nak jugak...
aku rasa nak menangis pon ada..
nak mengamuk pun ada..
ahaha.. itu temporary je..
lepas tu... bile teks da ada so kene la hafal gak walau nak ke taknak..
sebab TUGAS TETAP MENJADI TUGAS..
g pun aku kan student kang kalau melawan nampak sangat aku ni RUDE..
tak baik tu..
erm.. apabila berfikir panjang pasal mende ni sume sampai aku telefon my eldest sister kat KL gune direct line...
then my sis cakap, "hey you have such a great oppurtunity in ur life.. u got that chance.. so just do it n i know that you can do it coz u r my sister..."
wah ayat tu mmg tak boleh GO..
ahahahaahha..
rasa nak tergelak je during aku cakap ngan my sis tu..
n taw tak yang aku tak tido sampai kol 2-3 pagi sebab hafal script tu..
uish.. lepas tu datang sekolah mata kuyu mengantuk..















tapi bila aku fikir balik betul jugak apa kakak aku cakap tu..
tak sume org dapat that chance kan..
so aku kuatkan semangat aku tambahan pula dapat sokongan penuh dari my friends in faculty 6R1...
so aku wat la..
anyhow, THANKS TEACHER COZ GIVING ME SUCH A GREAT OPPORTUNITY IN MY LIFE..

masa hari jadi tersebut iaitu 30/09/09 bersamaan rabu..
waktu candidate first dr ANDERSON da mula..
tangan n kaki aku jadi cramp...
sebab terlampau nervous kowt..
sebelum tu im having my last practices wif kak faizah...
sebab aku selalu lupe teks yang bahagian akhir sekali..
mmg waktu tu gelabah gila ar tak taw nak cakap camne i mean tak reti nak gambarkan perasaan tu cam mana...
my friends sume da urut2kan tangan n kata jgn tense up..
bila keadaan da jadi camtu..
i got a msg from my teacher kat phone...
huh???!!!
dia bg spirit kat anak murid dia...
so bile aku baca msg tu aku kesian kat teacher pon ada coz dia macam mengharapkan sesuatu..
so dengan perasaan yang gelabah bile turn aku da sampai aku pon naik ke pentas dengan hati yang amat gabra...
bayangkan la tempat tu sejuk kawan aku kata... tapi aku punyalah sweating macam kat lam oven taw..
gile basah blazer...
uish dahsyat..
so betul la kata abg iman sebelum ni.. WALAUPON TEMPAT TU ADA AIR-COND NGAN KIPAS YANG SANGAT LAJU, KITA KAT PENTAS TU AKAN TERASA PANAS MACAM DUDUK LAM OVEN..SWEATING A LOT.. SO TAK YAH LA NAK HERAN SEBAB APA SWEATING..
baru aku taw rupenye camtu..
ahaha..

nway thanks to my PARENTS, TEACHER, MADAM N MY FRIENDS WHO R SUPPORTING ME LOADS N BELIEVE IN ME THAT I CAN THROUGH THESE..
THANKS A LOT...

n to my AYAH..
trophy tu untuk ayah..
thanks MAK..
thanks TEACHER...
thanks MADAM..
thanks kawan2..

4 comments:

pza said...

farah,tahniah!
itu cabaran.akhirnya menang jugakan.
tabah betul.bagus2x.syg kamu sahabat! :)

when a [sportsgirl] wrote a blog said...

pjut terima kasih ya..!!
syng kamu juaa bha neh aku sama kaw...

etoOn said...

huhu..tahniah..
wlaupown gugup dan gemuruh...
akhirnya!!!!

when a [sportsgirl] wrote a blog said...

thanks eton...
4 the support too..
sayang korang...

Related Posts with Thumbnails